Szkolny konkurs cukierniczy w ZSUiS
Dodane przez admin dnia 26. października 2015 11:04:48

     Tradycyjnie jak co roku, dnia 22 października 2015 r.  odbył się etap szkolny XIII edycji  Turnieju o tytuł Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik.

W zmaganiach wzięli udział uczniowie klasy 3 a , odbywający zajęcia praktyczne na pracowniach w naszej szkole. Zadaniem młodych cukierników było wykonanie dekoracji tortu okolicznościowego na dowolnie wybrany temat.


Treść rozszerzona

     Tradycyjnie jak co roku, dnia 22 października 2015 r.  odbył się etap szkolny XIII edycji  Turnieju o tytuł Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik.

W zmaganiach wzięli udział uczniowie klasy 3 a , odbywający zajęcia praktyczne na pracowniach w naszej szkole.

Zadaniem młodych cukierników było wykonanie dekoracji tortu okolicznościowego na dowolnie wybrany temat.

Oceniano przede wszystkim przygotowanie zawodowe, pomysłowość i umiejętne wykorzystanie różnorodnych materiałów i technik zdobniczych, stosowanych we współczesnym cukiernictwie.

Ocenie podlegała również  wiedza uczestników, sprawdzona w formie pisemnego testu.

Stawką konkursowych zmagań było zakwalifikowanie się do etapu wojewódzkiego  turnieju – Najlepszy Uczeń w Zawodzie Cukiernik, który odbędzie się w Krośnie.

 Do etapu wojewódzkiego zostali zakwalifikowani uczniowie:

- Alicja Faber

- Damian Żelichowski

 Przygotowaniem uczniów do konkursu zajęli się nauczyciele:

 mgr Celina Płoskonka i mgr inż. Ewa Zawilińska.

<<FOTOGALERIA>>