 W dniu 22.10.2012r. odbył się półfinał III edycji Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych. Finał odbędzie się w dniu 21 lutego 2013 na targach EXPO SWEET 2013 w Warszawie. Mistrzostwa te organizowane są przez Europejskie Zgrupowanie Interesów Gospodarczych EXPO SWEET EZIG.
Uczennice kl. 3c Zespołu Szkół Usługowych i Spożywczych w Jaśle Kamila Juszczyk i Justyna Wojdyła wykonały tort okolicznościowy inspirowany tematem „Woda – źródło życia” z okazji IV Międzynarodowego Seminarium – „Woda i energia – chrońmy nasze zasoby”. Tort pokryto warstwą białej masy dekoracyjnej. W centralnej jego części umieszczono miniaturę kuli ziemskiej. Jej znaczną powierzchnię stanowi woda, będąca niezbędnym czynnikiem warunkującym życie, a pływający delfin jest jego symbolem. Planetę otacza roślinność - zieleń jest znakiem recyklingu, symbolizującym działania mające na celu „mądre” jej wykorzystanie. Słońce jest źródłem energii niezbędnej do życia dla całej planety. Wykonany przez Kamilę i Justynę tort prezentujemy na zdjęciu.

Gratulacje !!!
W przygotowaniu uczennic do konkursu brały udział: - mgr inż. Magda Rogowska - mgr inż. Ewa Zawilińska |